Mikä on 4H?

Suora lainaus http://www.vihdin4h.net:

”4H-järjestö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansainvälinen kansalaisjärjestö, jonka ydintehtävänä on tukea lasten ja nuorten tasapainoista kehitystä ja elämänhallintaa. Tehtävää toteutetaan edistämällä
– nuorten omatoimisuutta, yritteliäisyyttä ja arjen taitoja
– yhteistyötaitoja
– kansainvälisyyttä
– luonnon ja ympäristön kunnioitusta.

4H-työn tärkeitä arvoja ovat
– yritteliäisyys ja ahkeruus
– yhteistyö,
– rehellisyys ja oikeudenmukaisuus sekä
– välittäminen ja suvaitsevaisuus.

Järjestön kansainvälinen tunnus tulee neljän sanan alkukirjaimista

HARKINTA – HEAD
HARJAANNUS – HANDS
HYVYYS – HEART
HYVINVOINTI – HEALTH

Näihin sanoihin sisältyy 4H-työn perusajatus: edistää lasten ja nuorten kasvamista aikuisiksi, jotka pään harkinnalla, käsien taidolla ja sydämen hyvyydellä pystyvät luomaan arkipäivän hyvinvointia niin itselleen kuin muille. Tekemällä oppiminen (Learning by doing) on 4H-toiminnan tärkeä työmenetelmä.”

Täältä löytyy lisätietoa: http://www.4h.fi/

Top-tehtäviä löytyy täältä.

Jäseneksi:

”4H-yhdistyksen jäsenenä voit osallistua monipuoliseen 4H-toimintaan, esimerkiksi kerhoihin, kilpailuihin, leireille ja kansainvälisiin vaihto-ohjelmiin. Jäsenyyteen kuuluu 4H-jäsenetukortti, jolla saa alennuksia ja etuja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Jäsenillä on lisäksi 4H-tilaisuudet kattava tapaturmavakuutus. Jäsenmaksu on yksittäiseltä jäseneltä 30 € ja kaikilta samaan ruokakuntaan kuuluvilta yhteensä 60 € vuodessa.” (4h.fi)

Alennuksista ja etuuksista löydät lisää tietoa täältä: http://www.4h.fi/tule-mukaan/tule-mukaan-toimintaan/jasenedut/#more-2362, alennuksia löytyy mm. kylpylöihin, laskettelukeskuksiin ja huvipuistoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *